Webshop » COBI » COBI 2261 CDG'S 1936 HO

COBI 2261 CDG'S 1936 HO

COBI  2261 - SV-2-B COBI 2261 CDG'S 1936 HO


Facebook

Productgegevens

EAN: 5902251022617

Merk: COBI

Gewicht: 0.33 kg

De Horch 830BL De Gaulle is een stukje geschiedenis dat u steen voor steen, gaat bouwen!
De auto is uitgevoerd in een schaal 1:35 model en bestaat uit 244 onderdelen. Het completeert de COBI oldtimer collectie. De bouwstenen en de figuren van generaal Charles De Gaulle en de chauffeur zijn bedekt met hoogwaardige prints.

Horch is een Duits automobielbedrijf dat in het begin van de 20e eeuw in Zwickau (Saksen) werd opgericht. Vanaf het allereerste begin werden de auto's van Horch gekenmerkt door moderne, hoogwaardige technische oplossingen en een uitstekende afwerking. In 1933 maakte de "Horch 830" luxe sedan zijn marktdebuut en werd meteen een groot succes. Dit was voor de fabrikant aanleiding om nog meer varianten van de auto uit te brengen. In 1935 verschenen de Horch 830 B met een krachtigere motor en de Horch 830 BL in een verlengde carrosserieversie.

Horch leverde, net als andere bedrijven, voertuigen voor het Duitse leger in de jaren dertig. De civiele productie was grotendeels gericht op de behoeften van hoge ambtenaren. Deze Horch 830 BL uit 1936 behoorde toe aan de commandant van de verdediging van Parijs, generaal Dietrich von Choltitz. Na de overgave van Parijs in augustus 1944, viel de auto in handen van de geallieerden.
De volgende en tegelijkertijd beroemdste gebruiker van deze auto was generaal Charles de Gaulle, leider van de Vrije Fransen, toekomstig hoofd van de Franse regering en president. 

De Horch 830 BL werd de favoriete auto van de generaal en werd bij vele gelegenheden gebruikt. Misschien heeft de genegenheid voor deze auto de Gaulle er in zekere mate ook toe aangezet een einde te maken aan de eeuwige rivaliteit tussen Frankrijk en Duitsland. In 1963 ondertekenden hij en de Bondskanselier van de Bondsrepubliek Duitsland het "Verdrag van het Elysée", waarbij de twee landen zich verplichtten tot uitgebreide samenwerking op vele gebieden. De handtekeningen van President de Gaulle en Bondskanselier Adenauer hebben het proces van verzoening tussen de naties op gang gebracht. De motor van het idee van een verenigd Europa werd gecreëerd!

244 onderdelen van hoge kwaliteit,

vervaardigd in de EU door een bedrijf met meer dan 20 jaar ervaring,

voldoet aan de veiligheidsnormen voor kinderproducten, niet geschikt voor kinderen van 0-3 , bevat kleine onderdelen

volledig compatibel met andere merken van bouwstenen,

De geschilderde patronen zullen niet vervormen of vervagen tijdens het spel of onder invloed van de temperatuur,

Duidelijke en intuïtieve instructies op basis van tekeningen en pictogrammen,

2 figuren waaronder Charles De Gaulle en een chauffeur

Afmetingen van het model (B x H): 16 cm x 6 cm

Leeftijd 8+

11111

€ 29,95 inclusief BTW

Beschikbaar - Voorraad: 1